Home Actualitate Studenţii şi tinerii profesori de la Universitatea Națională de Arte din București îşi expun lucrările la Constanţa

Studenţii şi tinerii profesori de la Universitatea Națională de Arte din București îşi expun lucrările la Constanţa

by Florentina Lup
0 comment

Expoziția ,,dintr-UNA”, găzduită de Muzeul de Artă din Constanța, în perioada 5 august – 1 septembrie, prezintă creațiile cadrelor didactice tinere (vârsta maximă 35 de ani) și a studenților Universității Naționale de Arte din București. Centru de pregătire academic de înalt prestigiu, cu o istorie de peste 150 de ani, continuă să reprezinte un etalon de excelență în domeniul artistic și să ofere cadrul ideal pentru șlefuirea actualelor și viitoarelor generații de artiști vizuali.

În cadrul disciplinelor de atelier, studenții sunt încurajați de cadrele didactice îndrumătoare să își descopere propriile ,,voci”, propriul demers artistic conturarea unei individualități artistice puternice. Bucuria și interesul pe care tinerii studenți și cadrele didactice deopotrivă îl arată în abordarea temelor de atelier se observă și în lucrările anuale: creații uneori ludice, care debordează de inocență și optimism, alteori ironice sau purtătoare al unor mesaje puternic imersate în realitățile trăite.

related posts

Leave a Comment