Home Actualitate COVID-19 închide școlile

COVID-19 închide școlile

by Antonia Mocanu
0 comment

Covid-19 închide școlile din întreaga țară. Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul care a pus stăpânire pe întreg mapamondul, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis suspendarea cursurilor școlare. Este decizia anunțată de către premierul Ludovic Orban aseară, în cadrul unei conferințe de presă. Astfel toate unitățile de învățământ din România își închid porțile până în data de 22 martie, perioada putând fi prelungită, dacă situația o va impune.

Închiderea școlilor atât din țară cât și din municipiul Constanța vor afecta atât elevii, cât și profesorii și personalul auxiliar din învățământul preșcolar, dar și din cel primar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional.

În cadrul conferinței de presă desfășurată în cursul serii trecute, ministrul interimar al Educației, Monica Anisie, a explicat că școlile vor fi închise de miercuri și nu de astăzi pentru a lăsa părinților timp să caute soluții pentru a găsi pe cineva să stea cu copiii.

O statistică în privința coronavirusului în ceea ce privește România se prezintă astfel: persoane diagnosticate- 15, persoane vindecate-5, persoane în carantină- 27, persoane monitorizate la domiciliu- 11.198 și teste cu rezultat negativ- 995.

related posts

Leave a Comment