Home Actualitate Sunset Sea-mphony – melanj armonios între clasic şi contemporan

Sunset Sea-mphony – melanj armonios între clasic şi contemporan

by Florentina Lup
0 comment

Sunset Sea-mphony, un eveniment devenit deja tradiție, bazat pe un concept unic în România, s-a întoars în Constanța, pentru al cincilea an consecutiv. Este o ediție „In Memoriam Răzvan Metea”, cel care a înființat și a condus timp de 10 ani orchestra Bigg Dimm a’Band.

Este cel de-al cincilea an când orchestra Bigg Dimm a’Band cântă la Constanța. Complexă, profesionistă, unică, liberă și spontană – acestea sunt atributele care caracterizează perfect orchestra Conservatorului de muzică din Cluj Napoca. Înființat în anul 2010 de regretatul prof. univ. dr. Răzvan Metea, band-ul și-a propus să ofere publicului doar muzică de calitate, exclusiv prin interpretări live inedite, fără limite în ceea ce privește abordarea genurilor muzicale.

Și la ediția din acest an, organizatorii și Bigg Dimm a’Band propun publicului o premieră: evoluția orchestrei din Cluj va fi completată cu interpretare vocală, oferită de grupul pop-opera „Ad Libitum Voices”. Înființat în 2012, grupul este format din Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuța, doi tenori, un bariton și un bas, colaboratori ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. „Ad Libitum Voices” este, incontestabil, cel mai bun grup pop-opera din România, care s-a consacrat la nivel național odată cu participarea în marea finală a emisiunii X-Factor , ediția din 2017, și prin concertul susținut în deschiderea semifinalei Eurovision România 2018.

„Sunset Sea-mphony” propune, în această vară, câte două concerte pe zi, în perioada 4 – 8 august. Primul concert al fiecărei zile va avea loc în Parcul Arheologic Constanța, între orele 19:00 și 20:00, iar cel de-al doilea se va desfăşura pe faleza Cazino Constanța, în zona grupului statuar „Pescarii”, între orele 21:00 și 22:00.

Din repertoriu fac parte 73 de piese celebre de muzică simfonică precum și adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, șlagăre, hit-uri pop-rock, cântece cunoscute de muzică populară românească, melodii de pe coloana sonoră a unor filme și seriale celebre. Accesul spectatorilor la concerte este GRATUIT.

related posts

Leave a Comment