Home Actualitate Investiție masivă, reabilitare generală

Investiție masivă, reabilitare generală

by Antonia Mocanu
0 comment

Complexul de Servicii pentru Protecția în Regim de Urgență a Copilului, Mamelor și a Victimelor Violenței în Familie va intra într-un amplu proces de reabilitare și renovare. Totul va fi posibil cu spirjinul Agenției Guvernamentale Turcești TIKA, ce va asigura o mare parte din fondurile necesare, alături de Consiliul Județean Constanța.

Lucrările de reabilitare generală demarează chiar în această săptămână. Astfel, toții copiii și femeile care și-au găsit un refugiu în acest complex vor beneficia de condiții mult mai bune, îndată ce lucrările vor ajunge la final.

PETRE DINICĂ, director DGASPC Constanța „Între Tika și DGASPC Constanța există o colaborare de mai mulți ani, iar prin obiectivele și proiectele care au fost realizate, au adus multă bucurie copiilor din centrele de plasament Delfinul sau Micul Rotterdam”.

Semnarea oficială a contractului de începere a lucrărilor a avut loc în prezența ambasadorului Republicii Turcia la București, cât și a reprezentanților TIKA, sosiți din Țara Semilunei special pentru a marca acest moment.

YASEMIN MELEZ BICER, coordonator Tika București „Noi, cei de la Tika, ca și instituție la nivel global, prin ceea ce facem, încercăm ca femeile și copiii să beneficieze de egalitatea de șanse”.

FUSUN ARAMAZ, ambasadorul Rep. Turcia la București „Violența împotriva femeilor este o problemă cu care cu toții ne confruntăm. În ceea ce ne privește și noi, la rândul nostru, depunem toate eforturile pentru a diminua sau chiar pentru a eradica acest fenomen. Constanța este o regiune foarte importantă, cu atât mai mult cu cât găzduiește în interiorul său o importantă comunitate turco-tătară, care practic construiește o punte de legătură între cele două țări”.

De altfel, nu este prima investiție de o asemenea anvergură pe care Tika o face în județul nostru. Policlinica Spitalului Municipal din Medgidia a fost complet renovată și dotată la standarde europene.

related posts

Leave a Comment