Home Editorii noștri îți recomandă Oportunităţi de angajare pentru a doua lună a anului

Oportunităţi de angajare pentru a doua lună a anului

by Antonia Mocanu
0 comment

Aproape 30 de mii de locuri de muncă sunt disponibile, la începutul noului an, la nivel naţional. Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 29.464 locuri de muncă.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (1.743), agent de securitate (1.508), muncitor necalificat la montarea pieselor (1.081), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.030), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli, zidărie (916), confecţioner asamblor articole din textile (719), manipulant mărfuri (672).

Din cele 29.464 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.687 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator, inginer în diferite domenii de activitate, economist, contabil, psiholog etc), 17.137 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Sursa foto: joblist.md

related posts

Leave a Comment