Home Social Peste un milion de turişti din întreaga lume vizitează, anual, Madeira

Peste un milion de turişti din întreaga lume vizitează, anual, Madeira

by Antonia Mocanu
0 comment

Visați cu ochii deschiși la o vacanță relaxantă, alături de persoana iubită? Vă invităm să explorați Madeira, insula florilor. Cu temperaturi ce amintesc de căldura primăvăratecă pe tot parcursul anului, Madeira este refugiul ideal. Virginitatea rurală, pacea, liniștea, căldura oamenilor, dar și preparatele culinare specifice locului, vă vor face să reveniți an de an. Peisajele fascinante, de unde nu lipsesc munții înalți, sau văile adânci acoperite cu vegetație exotică și flori multicolore, farmecul satelor mici, ritmul cosmopolit al Capitalei, Funchal, sunt doar câteva dintre motivele pentru care insula trebuie explorată.

Arhipelagul se întinde pe 810 km² şi este format din două insule principale, Madeira şi Porto Santo, şi alte câteva insule mai mici, nelocuite, grupate sub denumirile Ilhas Deserta şi De Selvagens. Începând cu anul 1425, Madeira a fost colonizată, iar în câteva decenii a devenit principalul producător de zahăr al Europei. Apoi, Madeira s-a orientat şi spre producţia de vin pentru care şi astăzi este celebră. Insulele ce aparţin de Portugalia atrag în fiecare an peste un milion de turişti din întreaga lume.

O altă activitate populară în rândul turiştilor o constituie observarea delfinilor şi a balenelor ce trăiesc în sanctuarul maritim din jurul insulei. Cele mai bune perioade pentru a vizita Madeira sunt aprilie – mai şi septembrie – octombrie.

Pasionaţii de biodiversitate, istorie sau chiar de sporturi extreme vor găsi că Madeira este destinaţia ideală, la fel ca aceia care îşi doresc o vacanţă savurată în tihnă, pe o insulă cu un climat prietenos, peisaje impresionante şi care îşi conservă identitatea culturală construită de-a lungul a sute de ani.

Sursa foto: totalreisan.ro

related posts

Leave a Comment