Home Actualitate Pregătiţi bagajele! ,,Litoralul pentru toţi” începe la 1 septembrie

Pregătiţi bagajele! ,,Litoralul pentru toţi” începe la 1 septembrie

by Florentina Lup
0 comment

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează ediția de toamnă a programului ,,Litoralul pentru toți”, prin care românii se pot caza în hotelurile clasificate din stațiunile de la Marea Neagră cu prețuri începând de la 36 de lei pe noapte. Pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine, în comparație cu tarifele din vârf de sezon .

,,Litoralul pentru toți”, ajuns la ediția cu numărul 39, se derulează în perioada 1 – 30 septembrie, iar până acum s-au înscris în program 42 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziția turiștilor un număr de aproximativ 3400 de locuri de cazare. Acestea vor fi vândute atât prin agenţiile de turism partenere și revânzătorii lor, cât și direct de hoteluri.

,,Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decat in anul trecut, dar sub nivelul anului 2019. Interesul ridicat manifestat de turiști îi determină și pe hotelieri să mențină unitățile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie.”, afirmă Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 36 de lei. Cel mai ieftin pachet (fără mic dejun) poate fi achiziționat la un hotel de 2 stele din stațiunea Saturn și costă pentru 2 persoane 72 lei/noapte, dacă se achiziționează un sejur de minim 5 nopți. În acest program s-au înscris hoteluri de 2 până la 4 stele, iar tarifele propuse de hotelieri sunt pentru toate categoriile de turiști.

,,Turiștii au toate motivele să aleagă o vacanță la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în luna august și ne așteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reușit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar și turiștii care doresc a doua vacanță pe litoral. Ne-am obișnuit în ultimii ani ca vremea să țină cu turiștii și în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceștia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârșitul lunii.”, a adăugat reprezentantul FPTR.

,,Litoralul pentru toţi” este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Federația Patronatelor din Turismul Românesc este singura federație patronală cu reprezentativitate legală la nivel de ramură, atestată prin hotărâre de instanță, având în componență un numar de 5.344 de societati comerciale din turism, care asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajați, reprezentând 37% din forța de muncă din turism, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro și gestionând, într-o pondere covârșitoare, capital românesc.

LISTA HOTELURI INSCRISE IN PROGRAM 

related posts

Leave a Comment