Home Actualitate A demontat toate miturile cu 10

A demontat toate miturile cu 10

by Antonia Mocanu
0 comment

Nimeni și nimic nu a putut să îl impiedice pe Ionuț să își urmeze visurile. Vorbim despre un elev de la Liceul Ioan Cotovu din Hârșova, care a obținut la Bacalaureat nota 10. Provine dintr-o comună aflată la 90 de kilometri de Constanța, iar ca să ajungă la liceul unde a învățat a fost nevoit să meargă cu taxiul în fiecare zi. Statul român nu îi oferă transport gratuit așa că s-a descurcat cum a putut. Acum însă culege roadele. Nota maximă obținută la Bacalaureat este doar primul pas din cariera strălucită de medic pe care și-o dorește.

Ionuț Mihai este numele unui adolescent care se pregătește acum să dea piept cu maturitatea. Este însă mai pregătit ca oricând. A obținut nota 10 la bacalaureat, iar subiectele au fost pentru el floare la urche. Știa și era sigur de notă încă de când a ieșit din examen. În 40 de minute a rezolvat subiectele la matematică, iar la limba română a scris 13 foi. Pentru asta însă s-a pregătit intens timp de patru ani.

Cea mai mare mulţumire pentru efortul său au fost lacrimile de pe faţa mamei.  În ziua în care Ionuț a obținut nota 10 la bacalaureat, sora lui a adus pe lume primul nepot al familiei astfel că mama adolescentului a avut parte de două miracole în aceeași zi.  Lui Ionuț îi place la fel de mult biologia, dar și informatica.

A participat de-a lungul ultimilor patru ani la mai toate olimpiadele naționale și a obținut doar rezultate foarte bune. Recunoaște că se datorează în principal muncii lui, dar și aportului venit din partea dascălilor.

Ionuț știe acum și care va fi următorul vis. Din toamnă, elevul eminent din Constanţa va urma cursurile Facultăţii de Medicină „Carol Davila“ din București. I-ar placea să devină medic neurolog sau neurochirurg. Asta înseamnă alți ani de studiu, muncă și efort, dar nu îl sperie. Pleacă la drum cu un bogat bagaj de cunoștințe, cu amintiri frumoase despre anii petrecuți la Hârșova și persoane dragi care i-au marcat viața de elev. Și poate într-o bună zi se va întoarce în locurile de unde s-a ridicat și va încerca să vindece un sistem care nu i-a oferit prea multe, dar care l-a făcut OM.   

related posts

Leave a Comment