Home Actualitate Concediu pe ultima sută de metri

Concediu pe ultima sută de metri

by Antonia Mocanu
0 comment

Speriați ca voucherele de vacanță din anii anteriori expiră, românii au dat fuga în concedii pe ultima sută de metri. Au achitat vacanța pe Litoral acum sau au plătit avansul pentru iulie și august urmând să pună diferența din buzunar atunci când sosesc la mare. Hotelierii se confruntă cu cereri foarte mari pentru cazare, în ultimele două săptămâni.

Voucherele de vacanţă emise în anii precedenţi au mai putut fi folosite pentru rezervări doar până în 30 iunie potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Iar telefoanele de la recepții și din agențiile de turism au început să sune, mai mult ca niciodată.

Voucherele de vacanţă au fost colacul de salvare al turismului intern, o arată un studiu recent, realizat de o platformă hotelieră online. Potrivit cercetării, mai bine de 20 la sută dintre respondenţi au afirmat că NU au mers în vacanţă prin ţară înainte de a primi aceste tichete, însa acum și-au permis să vină la mare.

Cei mai mulţi români, adică mai bine de jumătate, si-au rezervat vacanţa de vară, folosind tickete. Peste 30 la sută le-au folosit pentru weekend-urile prelungite, iar 8 la sută, pentru un city-break în ţară.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate exclusiv pentru vacanţe în România, iar serviciile trebuie să conţină minimum o noapte de cazare. Pachetul turistic cel mai complet se găseşte în agenţiile de turism licenţiate şi poate conţine, pe lângă cazare minimum o noapte, şi servicii de masă, balneare, transport, programe turistice opţionale.

related posts

Leave a Comment