Home Actualitate Forțele Navale Române, alături de partenerii din Ucraina, în zi de sărbătoare

Forțele Navale Române, alături de partenerii din Ucraina, în zi de sărbătoare

by Romanov Alex
0 comment

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” a pornit din portul militar Mangalia, pentru a participa la festivitățile organizate în portul Odessa, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței Ucrainei, care este celebrată de poporul ucrainean, în fiecare an, la data de 24 august.

Corveta   românească   va   participa   la   exercițiile   demonstrative   și   la   parada navală, alături de navele țării gazdă și de nave militare din Italia, Bulgaria, Turcia,și Georgia, care se vor desfășura în apele teritoriale ale Ucrainei, pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Declarației de Independență a statului vecin față de Uniunea Sovietică.

Colaborarea, bazată pe respectul reciproc dintre flotele militare, consolidează interesul   strategic   comun   în  regiunea Mării Negre   și  contribuie la dezvoltarea activităților de diplomație navală românească.

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” face parte din Divizionul 50 Corveteși a intrat în serviciul Forțelor Navale Române în anul 1996. Nava este comandată de căpitan comandorul Gabriel LUNGU și se va întoarce joi, 26 august, în portul militar Mangalia.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment