Home Editorii noștri îți recomandă În lumea colorată a păsărilor exotice

În lumea colorată a păsărilor exotice

by Crina Matei
0 comment

În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, începând cu anul 1982, a intrat în circuitul turistic Expoziţia Păsări exotice şi de decor amplasată în imediata apropiere a Microrezervaţiei. Pe o suprafaţă acoperită de peste 300 mp, în voliere mari, cu compartimentare adecvată pentru hrană, cuibărit, zbor şi repaus pot fi admirate peste 20 de specii de păsări exotice de pe aproape toate continentele.

În cadrul Expoziției de Păsări exotice, din apropierea Microrezervației, vizitatorii pot admira specii precum Marele şi Micul Alexader în diverse varietăţi de culoare, Papagalul nobil, Papagalul Jaco, peruşi ninfă sau fluerari, Peruşi ondulaţi cu un colorit variat precum şi alte specii de păsări de talie mică care atrag prin cântecul şi vioiciunea lor.  

Dintre vertebratele terestre pasările reprezintă grupul cel mai bogat în specii, însumând ¾ din totalul acestora. Dar haideți să aflăm câteva lucruri interesante despre papagali, consideraţi ca fiind cele mai inteligente păsări. Deosebit de interesantă este capacitatea lor de a imita vocea omului.

Microrezervația din Constanța nu deține păsări periculoase, însă vizitatorii pot admira specii de struți, fazani și alte păsări ce conviețuiesc în microdelta de pe lacul din apropierea complexului. Aceste păsări pot rezista pe liciul apei și în sezonul rece, grație penajului.

Expoziţia de Păsări exotice şi de decor, îmbogăţită an de an, oferă vizitatorilor de toate vârstele posibilitatea de a se recrea într-un mod plăcut şi instructiv, putându-şi lărgi orizontul cunoaşterii asupra avifaunei diverselor zone biogeografice.

related posts

Leave a Comment