Home Editorii noștri îți recomandă Gruparea Navală NATO își modifică programul și misiunile

Gruparea Navală NATO își modifică programul și misiunile

by Antonia Mocanu
0 comment

Gruparea Navală NATO, condusă de Forțele Navale Române și-a adaptat programul și misiunile la contextul epidemiologic și de securitate din Marea Mediterană.

Nava militară “Viceamiral Constantin Bălescu” desfăşoară în perioada ianuarie-iunie, misiuni specifice pentru asigurarea măsurilor de securitate colectivă a Alianţei Nord-Atlantice, în calitate de navă-comandant a grupării navale permanente a NATO de luptă împotriva minelor marine.

În contextul epidemiologic actual din statele europene din bazinul Mării Mediterane, la bordul navelor din gruparea navală NATO au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea contaminării echipajelor cu COVID-19, iar programul escalelor următoare pentru refacerea capacităţii de luptă a navelor şi a echipajelor a fost adaptat la contextul epidemiologic din zona Mediteranei, activităţile viitoare planificate în porturile de escală fiind limitate, reduse sau anulate.

Prin asigurarea conducerii unei grupări navale NATO, Forţele Navale Române demonstrează că s-au adaptat la schimbările continue ale mediului de securitate, fiind în măsură să contribuie la consolidarea posturii de descurajare şi de apărare, la graniţele Aliate. Nava militară românească dislocată în Marea Mediterana are la bord un echipaj alcătuit din 85 de militari.

Sursa foto: monitoruldevalcea.ro

related posts

Leave a Comment