Home Societate Astenia de primăvară. Soluții pentru a reveni la normal

Astenia de primăvară. Soluții pentru a reveni la normal

by Antonia Mocanu
0 comment

La începutul primăverii, oricât ne-am bucurăm de temperaturile crescute și vremea mai frumoasă, un lucru mai greu de evitat este… astenia de primăvară. Un fenomen cât se poate de real, la ora actuală, cu care se confruntă aproximativ 8% din populația lumii.

În general, astenia este o afecţiune care se manifestă odată cu modificarea sezonului. Este definită de starea de epuizare și oboseală a organismului cauzată de schimbarea anotimpului, căreia i se alătură stări de melancolie și, în cazurile mai grave, chiar episoade depresive.

“Aceste dezechilibre apar prin dureri de cap, dureri de articulații, dureri musculare, un tonus vital mai scăzut, poate uneori somnolență, iar în unele cazuri chiar insomnii sau lipsa poftei de mâncare. Pur și simplu, corpul nostru încercă să se adapteze la noile condiții de afară.”, declară ROXANA ROHAN, psihoterapeut

Specialiştii susţin că aproape fiecare om s-a confruntat, în momentul trecerii de la iarnă la primăvară, cu o paletă destul de variată de simptome, grupate sub denumirea generică de “astenie de primăvară”. În astfel de cazuri, psihologii recomandă o rețetă destul de simplă și eficientă!

În primul rând, alimentația noastră, să avem o dietă care să ne aducă un aport de vitamine. Care să ne aducă un tonus vital mai crescut. Apoi, să nu uităm, un somn de șapte ore pe noapte, activități care să ne relaxeze foarte mult în aer liber, să ne plimbăm cât mai mult. Cam acestea ar fi remediile pentru a putea trece mai ușor peste această perioadă de tranziție.”, declară ROXANA ROHAN, psihoterapeut

În caz contrar, dacă simptomele specifice asteniei se prelungesc, însă, în timp, vorbim despre depresie, o afecţiune care poate avea urmări dintre cele mai nefaste dacă nu este tratată la timp.

Sursa foto: avantaje.ro

related posts

Leave a Comment