Home Editorii noștri îți recomandă Imagini spectaculoase! Cum s-a văzut eclipsa parțială de soare, la Planetariul din Constanța

Imagini spectaculoase! Cum s-a văzut eclipsa parțială de soare, la Planetariul din Constanța

by PĂUN IONELIA
0 comment

În România, eclipsa parţială de Soare a fost vizibilă începând cu ora 12.28. Soarele a fost acoperit în proporție de aproximativ 42%.

Cerul a fost senin, aşa că eclipsa a putut fi observată şi la Constanţa, cu ochelari speciali, pentru evitarea arsurilor la nivelul ochilor, dar şi la Planetariul din oraş. Trei dispozitive de observare, dotate cu filtre speciale, au fost puse la dispoziția celor interesați.

Eclipsa a avut o acoperire a soarelui de aproximativ 42%, ceea ce nu este deloc puțin. În afară de cei doi aștri, Luna și Soarele, care se află în zona semnului zodiacal al Fecioarei, a fost prezent pe cer și Venusul. Vom avea trei corpuri cerești, foarte apropiate unul de altul, ceea ce face și mai interesantă vizionarea lor. Nu departe, tot în zona semnului zodiacal Fecioară vom observa și planeta Mercur. Următoarea eclipsă de Soare vizibilă din România va avea loc pe 29 martie 2025 şi va putea fi observată doar în zona vestică şi nordică a României, magnitudinea fiind foarte mică, de 0,04.

related posts

Leave a Comment