Home Editorii noștri îți recomandă Pericolul plaselor pescărești! Expoziție inedită, marca ONG Mare Nostrum, la Delfinariu

Pericolul plaselor pescărești! Expoziție inedită, marca ONG Mare Nostrum, la Delfinariu

by PĂUN IONELIA
0 comment

Aceasta este o parte din expoziția ONG Mare Nostrum, ce este deja ”montată” la Delfinariu Constanța și poate fi vizionată până pe data de 20 Octombrie. Elementele principale ale acestei expoziții sunt plasele pescărești, despre care se vorbește în continuare mult prea puțin, raportat la efectele pe care le produc. 

Expoziția face parte din cadrul evenimentului Ziua Internațională a Mării Negre și are ca scop creșterea gradului de infomare a comunității locale cu privire la impactul uneltelor de pescuit fantomă îl au asupra habitatelor marine și biodiversității, în special habitate sensibile și specii amenințate. 

Uneltele fantomă sunt o sursă de deșeuri marine, însă impactul acestora este mult mai mare datorită potențialului său de a încurca. Dacă ajungi la Delfinariu Constanța, vizitează și mini-expoziția noastră!

Activitatea face parte din proiectul NET FREE Black Sea, susținut financiar de Ocean Conservancy’s Small Grants Program – Global Ghost Gear Initiative

related posts

Leave a Comment