Home Economic Bani pentru start-up-uri în IT

Bani pentru start-up-uri în IT

by Crina Matei
0 comment

Studenții în an terminal care vor să deschidă un startup în IT, robotică sau automatizări industriale vor primi un grant de 100.000 de euro de la stat. Ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş a declarat că pot beneficia de aceste fonduri şi absolvenții de facultate din alte domenii prioritare pentru creșterea economică.

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, a declarat că 200 de stundenţi vor beneficia de 100 000 euro dacă vor înfiinţa start-up-uri în IT, robotică sau automatizări industriale.

Prima ediţie va fi reprezenta un program-pilot iar în cazul în care rezultatele vor fi bune, programul va fi extins, iar la următoarea sesiune de înscriere, numărul finanţărilor acordate va fi majorat.

Statul  român vine cu veşti bune şi pentru întreprinderi. Afacerile mari vor putea primi bani pentru dezvoltarea abilităților salariaților de manipulare a echipamentelor industriale complexe, iar IMM-urile vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea cunoştinţelor digitale primare ale salariaţilor.

Toate aceste programe vor fi demarate în următoarele luni şi sunt parte a Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Sursa foto: fondazionedelmonte.it

related posts

Leave a Comment