Home Actualitate Universitatea Arad şi-a suspendat cursurile din cauza numărului mare de studenți italieni

Universitatea Arad şi-a suspendat cursurile din cauza numărului mare de studenți italieni

by Crina Matei
0 comment

Cursurile Universității de Vest „Vasile Goldiș”din Arad sunt suspendate preventiv, de luni, din cauza numărului mare de studenți italieni.

„S-a luat măsura suspendării cursurilor la Facultatea de Medicină și la Universitatea Vasile Goldiș pentru că sunt mulți studenți italieni care încep semestrul, ghinionul nostru. Fiind studenți la medicină, studenți și rezidenți, dânșii fac practică în Spitalul Județean, venind din Italia încercăm să limităm la maximum orice risc din exterior”, a declarat Constantin Catană, directorul DSP Arad.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Arad, conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad cere aprobarea Ministerului Educației și Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar.

Decizia a fost luată duminică seară, la o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din cadrul Prefecturii Arad.

Cazurile de persoane infestate cu coronavirus în Nordul Italiei au alertat și lumea medicală din Arad. Spitalul Clinic Județean Arad a fost practic închis și nu mai este permis accesul vizitatorilor.

„Este o măsură restrictivă în urma ultimelor informații referitoare la coronavirus. Doar la UPU mai sunt lăsați bolnavii să fie însoțiți de aparținători”, spune Mircea Onel, director medical al Spitalului Județean Arad.

Sursa: specialarad.ro

related posts

Leave a Comment