Home Actualitate Ziua națională a bicicletei

Ziua națională a bicicletei

by Antonia Mocanu
0 comment

Veste bună pentru milioane de români: De la anul vom avea o nouă zi de sărbătoare națională. Ziua de 3 iunie devine oficial Ziua națională a bicicletei, care va fi sărbătorită din anul 2021 după ce la începutul acestei luni a fost oficializată Legea 277/ 2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 1.166 din 2 decembrie 2020.

„Se declară ziua de 3 iunie- Ziua Națională a bicicletei. Ziua națională a bicicletei poate fi marcată de către autoritățile publice centrale și locale, de către societatea civilă și persoane fizice și juridice, prin organizarea și/ sau participarea la programe și manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau sportiv, consacrate informării și conștientizării beneficiilor oferite de mersul pe bicicletă”, prevede legea anterior menționată.

Potrivit acesteia, autoritățile administrației publice centrale și locale pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor, în limita alocațiilor bugetare aprobate. Legea, adoptată pe 3 noiembrie de Camera Deputaților cu 242 de voturi „pentru”, unul „contra” și 27 de abțineri, a fost inițiată de parlamentari ai UDMR.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat, la 12 aprilie 2018, o rezoluție în cadrul celei de-a 72-a sesiuni ordinare de la New York, prin care se sărbătorește la 3 iunie, în toată lumea, Ziua Mondială a bicicletei. Totuși, ziua de 3 iunie va fi zi de sărbătoare națională, dar nu și zi liberă pentru salariați.   

Sursa foto: https://www.tvpartener.ro

related posts

Leave a Comment