Home Actualitate Școală exclusiv online la Constanța

Școală exclusiv online la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Începând din 9 noiembrie, toate unitățile de învățământ de pe teritoriul județului Constanța au adoptat scenariul 3 de funcționare, adică școală exclusiv online. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a transmis faptul că toate unitățile de învățământ, elevii, profesorii sunt pregătiți pentru a-și desfășurat cursurile în sistem online.

Pentru o perioadă de 30 de zile școlile din județul Constanța trec în online exclusiv. Măsura luată de către ISJ Constanța vine după ce autoritățile centrale au emis hotărârea de Guvern prin care se stipulează acest lucru, pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19.

„Le mulțumesc colegilor directori și profesori pentru toate eforturile depuse în vederea organizării adecvate a activităților din instituția școlară. Buna colaborare, profesionalismul și implicarea fiecăruia au constituit premise în gândirea unui proces de învățare on-line care să le transmită încredere elevilor și părinților acestora. Inspectoratul Școlar Județean Constanța monitorizează în permanență desfășurarea activității didactice în vederea promovării exemplelor de bună practică și a îmbunătățirii aspectelor care necesită acest lucru. Le recomandăm colegilor de la catedră o activitate prin care să se alterneze tipurile de organizare, pentru a se asigura și un stil de viață sănătos al elevilor”,  a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Astfel un număr de 108.496 de preșcolari și elevi, alături de 7.668 de cadre didactice își vor desfășura activitățile didactice în sistem on-line. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu partenerii educaționali, a întreprins demersurile necesare pentru ca procesul de învățare să își păstreze coerența și consistența în aceste condiții date de situația epidemiologică înregistrată la nivel național, tocmai de aceea începând cu luna martie a acestui an și până în luna septembrie, s-au achiziționat la nivelul județului Constanța 5.171 de dispozitive pentru învățarea on-line, obținute prin eforturile managerilor instituțiilor școlare care au încheiat diverse colaborări cu autoritățile locale, agenții economici și organizațiile non-guvernamentale.

related posts

Leave a Comment