Home Actualitate Orașul Ovidiu, în carantină

Orașul Ovidiu, în carantină

by Antonia Mocanu
0 comment

Măsuri restrictive au fost luate pentru localitatea Ovidiu încă de sâmbătă atunci când în oraș s-a depășit rata de incidență 6 per mia de locuitori și odată cu acest nou prag atins s-a intrat în carantină parțială deoarece localitățile Culmea și Poiana, au avut o rată a infectării mai mică. 

Astfel în urma ordinului semnat de  către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed ARAFAT, Ovidiu a intrat în carantină. Măsura a fost luată în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanţa, analiză avizată pozitiv şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Pe lângă măsurile impuse la nivel național precum obligativitatea purtării măștii de protecție și nu numai, în Ovidiu se circulă pentru o perioadă de 14 zile cu declarație pe proprie răspundere și pe timp de zi.

Totodată, conform Ordinului privind instituirea carantinei zonale, a fost limitată la maximum deplasarea persoanelor, s-a prioritizat testarea  persoanelor din oraşul Ovidiu, iar autorităţile locale şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa au stabilit rute ocolitoare .

În prezent, indicele în localitatea Ovidiu a ajuns la 7.70 /1.000 locuitori. Astfel, din populaţia totală de 16.237 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, peste 100 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

related posts

Leave a Comment