Home Actualitate Pregătiri intense pentru militarii români, la Capu Midia

Pregătiri intense pentru militarii români, la Capu Midia

by Romanov Alex
0 comment

Specialiștii Poligonului Complex de Trageri de la Capu Midia îi evaluează până la sfârșitul lunii iulie pe militarii unui detașament de apărare antiaeriană, care vor pleca la sfârșitul anului în misiune în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței Nord Atlantice, alături de partenerii americani, britanici și croați.

Scopul activităților îl constituie evaluarea nivelului de instruire atins de militari. La evaluarea făcută de specialiștii poligonului se urmărește modul în care sunt date comenzile, cum sunt căutate și descoperite țintele aeriene, cum sunt interceptate acestea și care este rezultatul tragerii.

Pe baza unor scenarii fictive, militarii au executat până acum mai multe trageri cu muniție reală, cu complexul antiaerian Ghepard, asupra unor ținte aeriene, atât ziua, cât și noaptea, iar la final au raportat: țintă nimicită!

O parte dintre militarii care vor pleca în misiune în Polonia au primit botezul focului chiar în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de Brigadă Ion Bungescu”, iar alții se pregătesc pentru prima misiune externă din cariera lor.

Pe parcursul activităților, specialiștii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană au asigurat siguranța tragerilor, evaluarea trupelor, cazarea și masa militarilor.

sursa foto: C.N.I.Ap.AA

related posts

Leave a Comment