Home Administrație publică Sute de kit-uri de igienă personală, distribuite constănțenilor

Sute de kit-uri de igienă personală, distribuite constănțenilor

by Romanov Alex
0 comment

Persoanele înscrise în proiectul „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“ primesc, zilele acestea, a doua tranșă din kit-urile de igienă personală și pentru îngrijirea locuinței. Proiectul este realizat cu fonduri europene, a început în anul 2018 și de-a lungul perioadei de implementare a acestuia se acordă șase astfel de pachete pentru igienă personală și pentru îngrijirea locuinței.

Beneficiari primesc o găleată cu storcător pentru mop, un mop, lavete, detergent de vase, de rufe, de pardoseli și bureți de vase pentru îngrijirea locuinței.

Produsele pentru igienă personală sunt diferite în funcție de vârsta beneficiarului. Astfel, preșcolarii primesc – săpun, șampon, pastă și periuță de dinți, iar elevii din ciclul gimnazial – săpun, deodorant, șampon, pastă și periuță de dinți. Persoanelor adulte li se oferă șampon, pastă și periuță de dinți, aparate de ras, deodorant și pastă de ras.

Distribuirea kit-urilor s-a făcut cu sprijinul voluntarilor din cadrul Partidei Romilor, sucursala județului Constanța, dar și împreună cu reprezentanți ai Asociației Centrul pentru Incluziune Socială – Regiunea S-E care, totodată, se implică și în medierea colectivă și individuală a beneficiarilor proiectului.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social „Henri Coandă“.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment