Home Actualitate Percheziții domiciliare pe raza județului Constanța

Percheziții domiciliare pe raza județului Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a  unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a stabilit că organele de urmărire penală  s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la începutul anului 2020, prin inducere în eroare, inculpatul a fi recrutat o victima de sex feminin în scopul obligării acesteia la practicarea prostituției.

Suspectul a adăpostit victima diferite locații din municipiul Constanța și a făcut demersuri pentru a o vinde altui proxenet, tot în scop de exploatare sexuală.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului în momentul în care acesta încerca tranzacționarea victimei către o altă persoană, în schimbul sumei de 500 de euro. Concomitent, procurorii au efectuat două percheziții domiciliare pe raza județului Constanța, în urma cărora au fost ridicate o agendă de mici dimensiuni, un telefon mobil și cheile ce proveneau de la sistemul de închidere al ultimei locații în care a fost adăpostită victima.

Tribunalul Constanța a decis arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Se face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: news.ro

related posts

Leave a Comment