Home Actualitate Măsuri speciale pentru limitarea răspândirii Coronavirusului

Măsuri speciale pentru limitarea răspândirii Coronavirusului

by Antonia Mocanu
0 comment

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, împreună cu secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru au stabilit noi măsuri de prevenire a COVID-19.  

Măsurile drastice se aplică imediat iar printre ele se regăsesc suspendarea distribuției medicamentelor pentru șase luni, restricționarea evenimentelor cu peste 100 de personae, asta însemnând teatre și săli de cinema, sistarea activităților cu public pentru muzee, cât și recomandarea suspendării activității didactice în sistemul superior. O altă prevedere ce face parte din noile măsuri pentru prevenția coronavirusului fac referire la fluidizarea circulației rutiere.

Până în momentul de față au fost confirmate 31 de cazuri de coronavirus în România. Ultimul caz fiind al unui bărbat de 42 de ani, din Iași, care s-a întors din Veneția pe data de 2 martie. În prezent, bărbatul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase.

Din numărul total al celor confirmați, 6 persoane s-au vindecat. 487 de pacienți sunt în carantină, iar 11.684 sunt monitorizați la domiciliu.

Noaptea trecută a fost constituită o celulă de criză la MAI. A fost suplimentat numărul de medici din punctele vamale și s-au evaluat epidemiologic toți cetățenii veniți din zone cu focare de infecție.

Sursa foto: antena3.ro

related posts

Leave a Comment