Home Actualitate Noi investiții la Aeroportul Tulcea

Noi investiții la Aeroportul Tulcea

by Antonia Mocanu
0 comment

Investiții importante în siguranța și securitatea pasagerilor care vor ateriza pe aeroportul “Delta Dunării” din Tulcea. Autoritățile locale au finalizat lucrările de modernizare a infrastructurii, iar de luna viitoare va fi depus un nou proiect european pentru extinderea terminalului de pasageri, pentru a spori capacitatea de operare a aeronavelor.

Recepția lucrărilor derulate la Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea s-a făcut în prezența președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și au fost finanțate prin ITI Delta Dunării.

Lucrările au constat în construirea unei remize pentru acomodarea optimă a autovehiculelor cu gabarit mare, precum și spații necesare pentru echipamentele aeroportuare de deservire a aeronavelor.

În plus, s-au amenajat benzile aferente suprafețelor de mișcare și un drum perimetral de securitate în incinta aeroportului, completat de un sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței traficului aerian, cu funcția de monitorizare a operațiunilor aeriene și deservire la sol a aeronavelor.

De asemenea, luna aceasta va fi depus un nou proiect european pentru extinderea terminalului de pasageri, pentru a spori capacitatea de operare a aeronavelor.

 „Cea mai mare problemă a Aeroportului Tulcea a fost scăderea categoriei de luptă cu focul, iar aeroportul nu mai putea opera aeronave mari, ci doar aeronave mici cu 2-3 pasageri. Astfel, s-a născut acest proiect pentru creșterea siguranței și securității pasagerilor pe aeroport, pentru care am semnat contractul de finanțare în anul 2019, pentru ca în martie 2020 să dăm ordinal de începere a lucrărilor, care au fost încheiate în aceste zile. Prin acest proiect, rezolvăm aproape 99% din neconformitățile constatate de Autoritatea Aeronautică Civilă, a declarat directorul general al Regiei Autonome Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, Stoian Vâlcu.

 „Începutul a ceea ce se întâmplă la aeroport a avut loc în octombrie 2012, în momentul în care s-a scris prima pagină pentru crearea acestui Instrument Teritorial de Investiții Delta Dunării, după care a urmat etapa mult mai grea de înscriere și stabilizare în masterplanul de transport a acestor obiective majore: pod, drum expres, port, aeroport. Spun asta pentru că doar eu știu cam cât de grea a fost lupta de a menține aceste obiective în masterplanul de transport. Așa s-a realizat această mare investiție Podul, așa se va realiza și acest drum expres care va trece prin apropierea aeroportului și multe altele. Am considerat conectivitatea ca pe un obiectiv extrem de important în dezvoltarea județului, pentru că fără această conectivitate nu poți să ai un turism de înaltă ținută”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

La ora actuală aeroportul Tulcea are asigurate toate condițiile de operarea în siguranță a aeronavelor.

related posts

Leave a Comment