Home Actualitate ,,Produs în Arie Naturală Protejată” – noua marcă înregistrată pentru produse româneşti

,,Produs în Arie Naturală Protejată” – noua marcă înregistrată pentru produse româneşti

by Florentina Lup
0 comment

A fost lansată marca înregistrată ,,Produs în Arie Naturală Protejată”. Brandul este dedicat produselor din România care au circuitul de producţie în orice arie naturală protejată din ţară. 1200 de producători vor să solicite deja dreptul de utilizare al mărcii.

,,Suntem una dintre ţările care semnează declaraţia prin care Pactul Ecologic European devine motor de dezvoltare post-COVID. România are şansa unui motor de înaltă performanţă pentru o viitoare economie verde. Avem în ţară 1.574 de arii naturale protejate, iar peste 2 milioane de români, care locuiesc în prezent în ariile naturale protejate, pot impulsiona această piaţă.”, a declarat Costel Alexe, ministrul mediului.

Marca înregistrată ,,Produs în Arie Naturală Protejată” va reuni sub acest brand toate produsele care îşi au originea într-una din cele peste 1.500 de arii naturale care sunt în România. Printre produse se află: brânzeturi, sucuri naturale, ceaiuri din plante medicinale, vin sau pălincă tradiţională, ii, servicii turistice.

De asemenea, până la finalul lunii septembrie, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate va deschide un magazin online care va vinde toate produsele care solicită şi obţin dreptul de folosire a noii mărci înregistrate.

,,Sper că, o dată cu ideea noastră, tot mai mulţi români care trăiesc în ariile naturale protejate să fie impulsionaţi de acest nou instrument economic, şi de piaţa pe care o deschidem, ca să dezvolte afaceri. Vrem să dăm valoare acestui brand aşa încât, produsele marcate cu Arie Naturală Protejată să fie cumpărate de români, dar să ajungă şi pe mesele europenilor.”, a mai declarat ministrul Costel Alexe.

Orice producător român poate obţine dreptul de autorizare şi folosire a acestei mărci după ce face o solicitare la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate şi parcurge procesul de audit al produsului.
Auditul local, care va fi derulat prin ANANP, va presupune, în primul rând, evaluarea circuitului de producţie şi măsura în care acesta provine dintr-o arie naturală protejată.

related posts

Leave a Comment