Home Actualitate Delta Dunării ocupată 80%

Delta Dunării ocupată 80%

by Antonia Mocanu
0 comment

Un lucru este cert! Românilor le-a fost dor de Delta Dunării. În minivacanța de Rusalii în rezervație au ajuns turiștii, iar Delta a fost ocupată în proporție de 80%, susțin asociațiile de turism. 

Cele mai accesate localităţi din rezervația Delta Dunării sunt Sulina, Sfântu Gheorghe şi Crişan, datorită proximităţii faţă de Marea Neagră. Plajele sălbatice din Sulina şi Sfântu Gheorghe, dar şi plimbările în caiace vor fi cele mai solicitate în acest sezon. În plus, preşedintele Asociaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării, Cătălin Ţibuleac, a declarat că cel puţin 80% din locurile de cazare din rezervaţie sunt deja ocupate în această perioadă.

Tariful minim perceput în Deltă este de 150 de lei de persoană pe noapte, preţul incluzând o masă pe zi. Și nu doar turiștii au dat năvală în Delta Dunării. Rezervația și malurile canalelor s-au umplut de pescari amatori care, spun reprezentanții asociațiilor de turism, au rămas în Deltă cel mai probabil din minivacanţa de 1 iunie. Persoanele cu domiciliile în afara localităţilor din Deltă trebuie să plătească un permis de acces în rezervaţie de 5 lei pe zi, 15 lei pe săptămână sau 30 de lei pe an. Permisele se pot obţine atât de la automatele amplasate în sediul din Tulcea al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, cât şi de la cele din Corbu, Murighiol şi Vadu, precum şi de la centrele de informare ale Administraţiei din Sulina, Crişan şi Chilia Veche.

related posts

Leave a Comment