Home Actualitate Invitație la Noaptea Muzeelor

Invitație la Noaptea Muzeelor

by Antonia Mocanu
0 comment

După un an extrem de complicat, în care s-a stat foarte mult în mediul online, publicul este invitat, în sfârșit, la zeci de evenimente culturale, găzduite – la nivelul întregii țări – de 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi. Spectacole, concerte, vizionări, tururi interactive – sunt evenimente care vor bucura iubitorii de artă și cultură, într-o seară dedicată instituțiilor muzeale, care adăpostesc patrimoniul național și își deschid porțile pentru vizitatori, în seara primului weekend al verii 2021.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța invită publicul larg să viziteze expoziția de bază, bogat populată cu mărturii ale civilizațiilor care au locuit pe malul dobrogean al Mării Negre.

Personalul muzeal, Asociația Culturală Tomis și Asociația Historia Renascita, costumați în daci și romani, vor ghida pașii vizitatorilor printre statui unicat în lume, obiecte utilizate de antici în viața de zi cu zi, scuturi medievale, uniforme școlare din perioada comunistă și mii de alte exponate valoaroase. Expoziția „De la Cavalerul Trac la Sfântul Gheorghe – Iconografia eroică: arhetipul eroului și sfântului” va rămâne deschisă special pentru acest eveniment. Reliefurile de epocă romană, precum și icoanele inspirate după cele din secolele XVIII și XIX pot fi admirate la al doilea etaj al muzeului.

În sala Media, vizitatorii vor putea urmări prezentări, reconstituiri ale monumentelor din județul Constanța și alte reportaje interesante. De asemenea, copiilor, care vor fi întâmpinați cu surprize, li se va dedica o expoziție ce surprinde universul copilăriei în antichitate. Totodată, cu prilejul acestui eveniment, Primăria Constanţa anunţă maratoane de vaccinare, după un an în care muzeele și instituțiile de cultură, în general, au fost vizitate mai mult online. Evenimentul Noaptea Muzeelor este organizat la nivelul întregii țări, în 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi.

related posts

Leave a Comment