Home Actualitate Lucrările de extindere a Delfinariului sunt în toi

Lucrările de extindere a Delfinariului sunt în toi

by Romanov Alex
0 comment

Lucrările la extinderea Delfinariului din Constanța sunt în toi. Zilele acestea, se lucrează la foc automat pentru demolarea clădirii în locul căreia va prinde contur un nou bazin destinat delfinilor.

Profitând în continuare de vremea frumoasă din această perioadă, echipele de muncitori lucrează întâi de toate la demolarea clădirii ce găzduia până nu de mult expoziția de păsări exotice. Proiectul are în vederea extinderea semnificativă a actualului delfinariu constănțean.

„Înseamnă extinderea Delfinariului printr-un sistem de bazine care, conectat cu cel existent, triplează suprafața și cvadruplează volumul de apă, vom avea o stație de filtrare triplă și va exista și un traseu, un canal prin care delfinii vor trece dintr-un bazin în altul. Acesta va fi un bazin în care delfinii stau, se odihnesc și astfel, doar reprezentațiile se vor ține în bazinul vechi.”, declară ADRIAN BÎLBĂ, director CMSN Constanța

Termenul de execuție este de doi ani, asta însemnând că în 2022, delfinii se vor bucura de o nouă casă. Iar veștile bune nu se opresc aici.

„În felul acesta, va fi mult mai interesant pentru delfini. Viața lor va fi îmbogățită stimulativ și, în consecință, vom putea ține o familie mai mare de 5-6 exemplare.”, completează ADRIAN BÎLBĂ, director CMSN Constanța

Zona în care se lucrează a fost împrejmuită corespunzător, însă constănțenii și turiștii pot vizita în continuare Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

related posts

Leave a Comment