Home Educaţie Doar 8 din 100 de elevi din mediul rural termină o facultate

Doar 8 din 100 de elevi din mediul rural termină o facultate

by Romanov Alex
0 comment

Statistici îngrijorătoare în România. Doar 8 din 100 de elevi din mediul rural termină o facultate.  

Deşi în ultimele două decenii a crescut semnificativ numărul absolvenţilor din învăţământul universitar, ţara noastră încă se plasează mult sub media europeană în ceea ce priveşte ponderea persoanelor cu studii superioare din totalul populaţiei (26 % în 2017, faţă de media UE de 40 %).

În plus, angajatorii spun că absolvenţii care intră pe piaţa forţei de muncă au competenţe prea teoretice şi că acestora le lipsesc adesea competenţele non-tehnice esenţiale, printre care se numără soluţionarea problemelor, munca în echipă şi comunicarea, conform Raportului de ţară din 2019, realizat de Comisia Europeană.

Cu toate acestea, există totuși și vești bune. 70% dintre liceenii susţinuţi de Fundația World Vision România prin programul „Vreau în clasa a 9-a” au fost admişi la facultate anul acesta.

În cadrul acestui program, au fost înscrişi în acest an şcolar peste 700 elevi de liceu, dintre care 147 au dat examenul de Bacalaureat. După sesiunea de Bacalaureat din august, promovabilitatea liceenilor din program a crescut la 94.61 %, iar aproape două treimi dintre aceştia au obţinut note peste 8.00, cea mai mare notă fiind de 10 pe linie.

Peste 70% dintre liceenii care au luat examenul de Bacalaureat au fost admişi la o formă de învăţământ superior, iar facultăţile la care au fost admişi acoperă o paletă foarte largă: de la Medicină, la Chimie, Psihologie, Politehnică, Informatică, Geografie, Finanţe, Inginerie şi Management în Agricultură, Litere, Sociologie.

sursa foto: edupedu.ro

related posts

Leave a Comment