Home Actualitate Lipsă de responsabilitate la Costinești

Lipsă de responsabilitate la Costinești

by Antonia Mocanu
0 comment

30 de tineri au venit să se distreze pe litoral, la Costinești, din Vaslui. Nu au luat în calcul faptul că  au intrat în contact direct cu o persoană confirmată pozitiv cu Covid-19, la Vaslui. Au venit la mare să se distreze și nu au conștientizat nicio secundă gravitatea situației.

Poliția Costinești și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța au făcut controale la Costinești acolo unde au constatat faptul că cele 30 de persoane au fost cazate în trei locații diferite. În urma controlului la două dintre locații au fost constatate condiții de cazare necorespunzătoare, nerespectarea măsurilor impuse în situații epidemiologice speciale, motiv pentru care proprietarii locațiilor au fost amendați și li s-a interzis desfășurarea de activități turistice.

Din cei 30 de tineri, 18 au fost deja preluați de echipaje SMURD venite din județul Vaslui, iar celelalte 13 persoane sunt carantinate,  până la sosirea echipajului SMURD care îi va prelua și transporta spre județul de domiciliu.

„Este o situație lipsită de responsabilitate, în special din partea părinților celor 30 de tineri, pentru că discutăm de niște copii de 17-18 ani. Situația acum este sub control, a fost contact permanent între DSP Constanța și DSP Vaslui pentru gestionarea acestei situații complicate. Se efectuează anchete epidemiologice extinse, pentru că acești tineri au apucat să petreacă 2-3 zile pe litoral. Aștept să văd, în restul sezonului, ceva mai multă resposabilitate din partea turiștilor, care complică, uneori, întreaga activitate de pe litoral, fie că vorbim despre portul măștii de protecție, de păstrarea distanțării sociale, respectarea regulilor, în general”, a declarat prefectului județului Constanța, George-Sergiu NICULESCU.

La momentul controlului, niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezenta simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2. Proprietarilor celor trei locații de cazare li s-a recomandat efectuarea operațiunilor de dezinfecție-dezinsecție.

related posts

Leave a Comment