Home Actualitate Le-a ajuns cuțitul la os

Le-a ajuns cuțitul la os

by Antonia Mocanu
0 comment

Tabloul sumbru al agriculturii pune stăpânire pe întreaga țară, dar cu precădere pe Dobrogea. Pe lângă epidemia de coronavirus, agricultorii se confruntă cu o secetă accentuată. În județul Constanța situația este atât de gravă, încât culturile sunt afectate în proporție de 80%. Fermierii vor o schimbare, au nevoie de ajutor și au nevoie de el acum, până nu este prea târziu.

Agricultorii se confruntă cu probleme uriaşe în această perioadă. Pe de-o parte, din cauza pandemiei de coronavirus, care îi împiedică pe mulţi să vândă ceea ce au produs. Pe de altă parte, seceta cruntă le pune în pericol culturile. Statul român ar trebui să acorde despăgubiri agricultorilor din cauza faptului că cele mai multe culturi sunt compromise, însă situația este incertă în ceea ce îi privește.

Problemele sunt numeroase în ceea ce privește Dobrogea, iar agricultura este o ramură vitală a economiei, tocmai de aceea cerințele fermierilor către instituțiile naționale au o importanță majoră. Dobrogea este cea mai aridă zonă a României,  iar explicația specialiștilor ar fi faptul că din cauza diferențelor de temperatură dintre apă și sol.

Nemulțumirile în ceea ce privește deciziile Guvernului, dar și al Ministerului Agriculturii din ultima perioadă i-a făcut pe agricultorii dobrogeani să se revolte. Le-a ajuns cuțitul la os. Vor o schimbare și o vor imediat. Momentan agricultorii au lansat o petiție online ce va fi înaintată prefectului județului Constanța, ministrului agriculturii și primului ministru. De asemenea, agricultorii dobrogeni cer ca până la jumătatea lunii august să se rezolve ceva, să vadă o schimbare, pentru că, în sens contrar vor protesta în fața prefecturii și vor ieși cu utilajele în stradă, vor face tot ce este posibil pentru ca situația să se rezolve.

related posts

Leave a Comment