Home Actualitate Încep plantările de toamnă în Țara Piticilor

Încep plantările de toamnă în Țara Piticilor

by Antonia Mocanu
0 comment

S-a lucrat continuu la înfrumusețarea Țării Piticilor în lunile în care spațiul destinat celor mici a fost închis, pentru a îi putea primi pe aceștia în condiții optime. De această dată continuă înfrumusețarea cu plantările de toamnă.

În Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, administrată de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, în perioada următoare, decorul peisagistic existent va fi completat cu preponderență de plante perene și arbuști, rezistente la condițiile specifice de climă și sol și care nu necesită depozitarea în locuri speciale pe timpul iernii.

Utilizarea cu preponderenţă a plantelor perene implică astfel o investiţie cu durata de viaţă mai lungă, pentru a nu mai fi nevoie de investiții anuale în amenajarea peisagistică. Toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, iar lucrările vor avea loc pe întreg perimetrul Țării Piticilor.

Totodată, în centrul parcului de distracții va fi plantat un brad cu înălțimea de 5,5 metri, care va reprezenta piesa centrală a decorului din Țara Piticilor, în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Așadar în următoarele zile, Țara Piticilor  va  fi înfrumusețată și îi va aștepta în continuare pe cei mici să îi calce pragul, pentru a se juca, distra, în condiții de siguranță și respectând normele impuse de către autorități.   

related posts

Leave a Comment