Home Actualitate Constanța, aproape de blocaj?

Constanța, aproape de blocaj?

by Antonia Mocanu
0 comment

Vama Veche, 2 Mai, Limanu și Fântânele sunt localități deja închide de către autorități din cauza ratei de infectare cu noul Coronavirus. Potrivit autorităților spitalele sunt ocupate la capacitate maximă, iar numărul școlilor trecute în scenariul roșu crește din pricina faptului că în acest moment avem în total, în rețeaua școlară 53 de persoane confirmate pozitiv, 21 de cadre didactice, un personal auxiliar, 27 de elevi, doi studenți și doi elevi preșcolari.

Rata infectărilor la Constanța este de 1,42 la o mie de locuitori, iar pragul la care autoritățile vor lua măsuri este de 1.5. Există îngrijorare în rândul autorităților din județul Constanța, care se confruntă, în ultimele zile cu un număr mare de infectări.

Conform directorului DSP Constanța, Cristina Schipor, spitalele din Constanța au ajuns la capacitatea maximă, după creșterea alarmantă, chiar și peste 80 de persoane pe zi, a numărului de cazuri confirmate. Managerii spitalelor au fost rugați să facă o analiză pentru a raporta care este numărul maxim de paturi ce pot fi puse la dispoziția bolnavilor. În plus, pentru internarea bolnavilor cu cazuri ușoare și medii, a fost activat Spitalul Militar Modular de Campanie, care dispune de aparate de testare și infrastructura necesare pentru bolnavi.  

Specialiștii trag un semnal de alarmă în rândul locuitorilor județului Constanța și îi sfătuiesc pe aceștia să respecte toate normele în vigoare pentru ca rata de infectare să nu ajungă peste indicele de 1,5 la mia de locuitori, moment în care se vor luat decizii în acest sens.  

related posts

Leave a Comment