Home Actualitate IMM-urile afectate de COVID-19 vor primi sprijin de la Grupul BEI și Deutsche Leasing România

IMM-urile afectate de COVID-19 vor primi sprijin de la Grupul BEI și Deutsche Leasing România

by Florentina Lup
0 comment

Prima cooperare dintre Grupul BEI și Deutsche Leasing România, va contribui la consolidarea investițiilor companiilor românești din sectoarele afectate de COVID-19. Cooperarea dintre Banca Europeană de Investiții, Fondul European de Investiții și Deutsche Leasing România, va permite firmelor din România să beneficieze de finanțare suplimentară prin leasing, în valoare de 370 milioane euro.

„Această tranzacție demonstrează angajamentul Grupului Băncii Europene de Investiții de a se asigura că investițiile IMM-urilor, din întreaga Europă, pot continua în perioade dificile. Cooperarea inovatoare dintre instituțiile financiare europene și partenerii locali de leasing, va ajuta companiile românești să depășească dificultățile provocate de COVID-19.”, a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, responsabil pentru România.

Acest nou sprijin din partea Deutsche Leasing România este susținut de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa.

Noul sistem face parte dintr-un program mai amplu de finanțare, prin titluri garantate cu active al Grupului BEI, în valoare de 2 miliarde EUR, pentru a acoperi capitalul circulant, nevoile de lichiditate și provocările în materie de investiții cu care se confruntă întreprinderile din întreaga Europă.

În ultimele săptămâni, Grupul BEI a permis creșterea finanțării pentru investițiile întreprinderilor din România, în cooperare cu principalii parteneri financiari locali. Peste 185 milioane euro, din finanțarea sectorului privat, vor sprijini companiile prin intermediul noilor linii de credit ale Băncii Europene de Investiții cu bănci publice și private din România.

related posts

Leave a Comment