Home Actualitate Elevii constănțeni, înapoi la cursuri

Elevii constănțeni, înapoi la cursuri

by Antonia Mocanu
0 comment

După o încercare pentru câteva săptămâni în septembrie 2020 de cursuri fizice și trei luni de cursuri online, elevii constănțeni s-au întors înapoi în bănci de luni, 8 februarie, pentru semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021. Fiecare unitate de învățământ funcționează după un scenariu în care este încadrat.

Profesorii și elevi constănțeni deopotrivă sunt extrem de încânți de faptul că au revenit la cursuri fizice, în bănci, însă odată cu acest lucru rigoarea trebuie să fie cuvântul de ordine în toate instituțiile de învățământ constănțene.

Cele trei scenarii de funcționare în care școlile sunt încadrate sunt următoarele: scenariul verde, cu incidența mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori acolo unde revin toți copiii la școală, scenariul galben, incidența între 1 și 3 la 1.000 de locuitori, unde se reiau activitățile în creșe, grădinițe, clasele 0-4, 8, 12 și 13 și scenariul roșu cu incidența mai mare de 3/1.000, unde se reiau activitățile în creșe, grădinițe, clasele 0-4. La acest moment, în județul Constanța situația este următoarea: 247 de unități de învățământ se află în scenariul 1, 254 în scenariul 2, 2 în scenariul 3, 7 exclusiv online și 6 cu activitatea suspendată.

related posts

Leave a Comment