Home Actualitate Fregata “Regina Maria” a revenit la Constanța

Fregata “Regina Maria” a revenit la Constanța

by Romanov Alex
0 comment

Fregata „Regina Maria” și-a încheiat, mai repede decât era planificat, misiunea NATO la care participa, în Marea Mediterană, după apariția primelor două cazuri de militari infectați cu noul coronavirus, la sfârșitul săptămânii trecute. Nava a acostat la sfârșitul săptămânii în portul militar Constanța, după care a fost pusă în aplicare procedura operațională pentru identificarea și managementul persoanelor simptomatice / asimptomatice sosite în țară, elaborată de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Dintre cei 235 de membri ai echipajului prezenți la bord, 110 persoane au fost confirmate cu infecție SARS CoV-2, la testarea realizată săptămâna trecută, în Turcia. În timpul marșului de întoarcere în țară, nu au apărut probleme deosebite în starea de sănătate a militarilor de la bord, majoritatea dintre cei infectați fiind asimptomatici și doar patru persoane cu simptome ușoare COVID-19.

Conform procedurii în vigoare, toți militarii infectați de la bordul fregatei vor fi evaluați medical la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament, instalat pe Stadionul “Portul” din Constanța, urmând ca medicii militari să decidă care va fi modalitatea de acțiune, intervenție și tratament, respectiv internarea în facilitatea medicală, izolarea la domiciliu sau izolarea instituționalizată.

Ceilalți militari din echipajul navei, care au avut rezultat negativ la testarea RT-PCR pentru SARS CoV-2, dar au fost, pe timpul marșului spre România, în contact direct cu militarii confirmați COVID-19, vor intra în carantină instituționalizată, urmând a fi retestați, potrivit metodologiei de supraveghere a infecției cu noul coronavirus.

Dacă, în perioada de carantinare, vor exista persoane cu simptome COVID-19, se va aplica procedura operațională legală pentru managementul acestei maladii.

sursa foto: Fortele Navale Romane

related posts

Leave a Comment