Home Actualitate Extinderea Delfinariului, în linie dreaptă

Extinderea Delfinariului, în linie dreaptă

by Antonia Mocanu
0 comment

Lucrările în ceea ce privește extinderea Delfinariului au intrat în linie dreaptă deoarece a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor care, în 24 de luni ar trebui să aducă constănțenilor un Delfinariu nou și modern. Valoarea lucrărilor se ridică la 5,6 milioane de euro, iar proiectul de extindere este finanțat de Ministerul Turismului în proporție de 70% și de Consiliul Județean Constanța, în proporție de 30%.

Delfinariul din Constanța dispune la acest moment de două bazine având o suprafață de 280 de metri pătrați, cu un volum de un milion de metri cubi de apă, iar prin proiectul de extindere, luciul de apă va crește cu peste 600 de metri pătrați, iar Delfinariul va beneficia cu totul de peste 4 milioane de litri de apă. Acest volum va permite reprezentații cu 6 delfini, ceea ce va aduce instituția constănțeană în rândul celor mai bune delfinarii din Europa. De asemenea, în următorii doi ani, vor fi construite un nou bazin de antrenamente, o stație de filtre și stație de pompare, un spațiu administrativ și va fi montat un skimmer, dispozitiv de îndepărtare a impurităților din apă.

Menționăm faptul că în planul Consiliului Județean Constanța și al CMSN se mai află și un nou acvariu, pentru care se va investi 10 milioane de euro.

related posts

Leave a Comment