Home Actualitate Elevii vor avea posibilitatea de a studia teatrul ca disciplină opțională

Elevii vor avea posibilitatea de a studia teatrul ca disciplină opțională

by Florentina Lup
0 comment

Artele teatrale sunt cu un pas mai aproape de şcoli, râmâne acum la decizia elevilor, parinților și diriginților să opteze pentru cursurile opționale pe care programa le va pune la dispoziție începând cu anul școlar următor.

Ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, a semnat ordinele privind aprobarea a trei discipline opționale și a programelor aferente acestora. Astfel, începând din acest an școlar, elevii pot opta pentru a studia, în anul școlar 2021 – 2022, următoarele cursuri din curriculum la decizia școlii: „Eu și scena” (clasele a III-a și a IV-a), „Teatrul și noi” (clasele a VI-a și a VII-a) și „Laboratorul de teatru” (clasele a X-a și a XI-a).

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică a propus, în acest an școlar introducerea în curriculum, la decizia școlii, a unei discipline din domeniul artei teatrale. Ca profesor de Limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, moment care răspunde recomandărilor Consiliului Uniunii Europene privind competențele-cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții, în care sunt integrate și competențele artistice. De asemenea, decizia are la bază și recomandările UNESCO în care se precizează că folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății, să genereze recunoașterea și dezvoltarea bunăstării sociale și culturale, să promoveze și să încurajeze responsabilitatea socială.”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării.

related posts

Leave a Comment