Home Actualitate Constanța își pregătește viitorul! Grădiniţele, şcolile şi liceele sunt reabilitate cu fonduri europene

Constanța își pregătește viitorul! Grădiniţele, şcolile şi liceele sunt reabilitate cu fonduri europene

by Florentina Lup
0 comment

În mai multe instituţii de învăţământ, Primăria Municipiului Constanța implementează proiecte bugetate din fonduri europene sau cu finanţare PNDL.

La Școala nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” s-au finalizat lucrările la Corp C1, iar în prezent se lucrează în Corp C2 și Corp C3, unde se execută lucrări în interior și la acoperiș. Valoarea proiectului este de aprox. 6,5 milioane lei.

Școala nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, este parte a unui proiect ce prevede îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii. Până acum a fost finalizat montajul tâmplăriei PVC, iar în prezent se lucrează la instalațiile interioare, termosistemul exterior și rezervorul de apă de incendiu. Proiectul are o valoare de aprox. 5,4 milioane lei.

Lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice se efectuează la Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială nr. 8. La şcoala ,,Ion Minulescu”, proiectul este finalizat în proporție de 95%, iar recepția lucrărilor, în valoare de 4,2 milioane lei, va avea loc în luna mai.

La Școala nr. 8, s-a finalizat înlocuirea acoperișului, iar acum se lucrează la instalațiile interioare. De asemenea, stadiul la înlocuirea tâmplăriei PVC cât și la termosistem este de 50%. Proiectul are o valoare de 4,8 milioane lei.

Reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații are o valoare de 10,2 milioane lei, iar în acest moment se execută lucrări la termosistem. De asemenea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida (Corp Ateliere), cu o valoare de 7,7 milioane de lei, a ajuns în stadiul lucrărilor de armare fundații (consolidare).

Modernizarea și dotarea liceului cu program sportiv ,,Nicolae Rotaru” (aprox. 10,1 milioane de lei), cât și consolidarea și modernizarea sălii de tenis de masă din cadrul acestuia (3,9 milioane de lei) sunt două proiecte care beneficiază de finanțare prin PNDL. În clădirea liceului s-au finalizat instalațiile de interior și în prezent se lucrează la finisaje interioare (glet, șapă, compartimentări rigips) și la termosistem. La sala de tenis de masă lucrările sunt executate în proporție de 70%.

La grădinița „Amicii” și la grădinița cu program prelungit „Mugurel”, lucrările de modernizare sunt executate în proporție de 40%. Valoarea celor două proiecte însumează 10 milioane de lei ( 6 milioane de lei la „Amicii” și 4 milioane de lei la „Mugurel”).

related posts

Leave a Comment