Home Actualitate Asociația Universităților Europene a decis să suspende 12 universități din Federația Rusă. Universitatea Maritimă din Constanța se alătură acestui demers

Asociația Universităților Europene a decis să suspende 12 universități din Federația Rusă. Universitatea Maritimă din Constanța se alătură acestui demers

by Florentina Lup
0 comment

Rectorii universităţilor ruseşti au semnat o declaraţie în care îşi exprimă sprijinul pentru armata rusă și pentru președintele Putin. În urma acestei poziții, Asociația Universităților Europene (EUA) a decis să suspende 12 universități din Federația Rusă, membre ale organizației, pentru ,,atitudini diametral opuse valorilor europene”, după ce rectorii lor s-au numărat printre cei 185 de semnatari ai documentului (Declarația Uniunii Ruse a Rectorilor).

Universitatea Maritimă din Constanța salută şi se alătură demersului  EUA, aşa cum se precizează într-un comunicat de presă semnat de prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, președintele Senatului Universității Maritime din Constanța:

,,Universitatea Maritimă din Constanța a luat notă cu surprindere de Declarația semnată de 185 de Rectori ai instituțiilor de învățământ superior din Rusia, declarație prin care aceștia își exprimă sprijinul pentru armata rusă și pentru președintele Putin. Documentul susține afirmația de demilitarizare și denazificare a Ucrainei și de protejare a sa în fața amenințărilor militare crescânde. (…).

Universitatea Maritimă din Constanța este parte activă a rețelei globale a instituțiilor de învățământ de marină din întreaga lume, prin aderarea la mecanismele speciale de educație și instruire reglementate de Organizația Maritimă Internațională (IMO), IAMU (International Association of Maritime Universities), IMLA (International Maritime Lecturers’ Association), IMSF (International Maritime Simulation Forum), BSUN ( Black Sea Universities Network), BSAMI (Black Sea Association of Maritime Institutions),Global On-Board Training Center (GOBTC).

Fidelă misiunii asumate, Universitatea se alătură acestui demers de excludere din Asociația Universităților Europene (EUA) și condamnă ferm poziția rectorilor instituțiilor de învățământ superior din Rusiaprecum și amestecul acestora în gestionarea activităților instituțiilor de învățământ superior din Ucraina, în urma operațiunilor de invadare.

Președintele Senatului Universității Maritime din Constanța, prof. univ. dr. ing. Cornel PANAIT”.

related posts

Leave a Comment