Home Actualitate Containere încărcate cu sute de metri cubi de lemn, confiscate în Portul Constanţa!

Containere încărcate cu sute de metri cubi de lemn, confiscate în Portul Constanţa!

by PĂUN IONELIA
0 comment

Sute de metri cubi de stejar au fost confiscate în Portul Constanța. Firma care se pregătea să scoată lemnul din țară deținea documente completate cu date eronate. 

Inspectorii Gărzii Forestiere Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime și cu specialiști ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au confiscat zilele acestea 12 containere pline cu lemn, deși în documentele pregătite pentru export era menţionat faptul că ele sunt încărcate cu cherestea.  

Luni, 21 martie, autoritățile au identificat aproximativ 182 de metri cubi de stejar (lemn rotund parțial decojit) în șapte containere maritime, deși în documente figura o cantitate de cherestea.  În urmă cu patru zile, tot în portul Constanța au fost identificate cinci containere, iar în urma controlului s-a găsit lemn prelucrat, semifabricat, deși în documente figura o cantitate de aproximativ 130 metri cubi de cherestea. 

„În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea de acte nereale, constând în folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale, de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantități de mărfuri sau bunuri, potrivit Legii 86/2006”, transmite IPJ Constanța.  

Mărfurile, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

related posts

Leave a Comment