Home Actualitate Aparatură de ultimă generație în cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale de la SCJU

Aparatură de ultimă generație în cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale de la SCJU

by Antonia Mocanu
0 comment

Dotarea cu echipamente de ultimă generație continuă la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Cea mai complexă unitate medicală din Dobrogea dispune începând de vineri de o trusă de videobronhoscopie dotată cu HDTV (High Definition TV) și NBI (Narrow Band Imaging), sisteme ce permit diagnostice de înaltă finețe.

Echipamentul este esențial pentru diagnosticul și tratamentul neoplasmelor bronhopulmonare, patologiei infecțioase bronhorespiratorii, extracției de corpi străini și așa mai departe.

“Echipamentul vechi era depășit fizic și moral, prin urmare, mai ales în situația actuală, era imperios necesar să achiziționăm unul nou, de înaltă performanță, care să asigure diagnosticarea cât mai rapidă și precisă a afecțiunilor bronhopulmonare”, a declarat S.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa, managerul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Aparatura de ultimă generație a fost instalată în cabinetul de Explorări respiratorii din cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale și, personalul medical a fost instruit, urmând ca săptămâna viitoare să fie efectuate primele investigații.

related posts

Leave a Comment