Home Actualitate „Bucuria prin ochii autismului”

„Bucuria prin ochii autismului”

by Antonia Mocanu
0 comment

Săptămâna aceasta este dedicată Zilei Internaționale de Educație Nonformală 2020, iar în acest sens în Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie a avut loc o activitate cu și despre copiii speciali, despre nevoia lor de a se integra în societate, de bunătate, veselie pentru niște lucruri mici, de unicitate.

Copii pornind de la cinci ani și până la tineri trecuți de 20 de ani, copiii din cele trei centre școlare incluzive constănțene au participat la eveniment, iar organizatorii le- au pregătit o mulțime de surprize: ateliere de pictură, ateliere de împâslire și ateliere cu obiecte din lemn, activități ludice, cercuri de art-terapie, ateliere de obiecte unice din lână. Totodată,  au fost prezente, pentru a îi încânta pe cei mici și personaje de poveste. 

Lucrurile mărunte precum pictatul, coloratul, desfășurarea activităților recreative, sunt pentru un copil special extrem de importate și care îi fac pe aceștia să se integreze mai ușor în societate, iar deopotrivă copilul și părintele sunt fericiți.

În sprijinul evenimentului „Bucuria prin ochii autismului” au venit și volutari tineri, dornici să ajute și să învețe cât mai multe despre copiii speciali. Octavian este unul dintre ei.

Toate activitățile au avut loc în condiții de siguranță și cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei, conform legii.

related posts

Leave a Comment