Home Actualitate 16 unități de învățământ își schimbă scenariul

16 unități de învățământ își schimbă scenariul

by Antonia Mocanu
0 comment

Schimbări de scenarii în ceea ce privește școlile constănțene. Prefectul Județului Constanța convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 30 a CJSU Constanța, prin care 16 unități de învățământ din județ își schimbă scenariul de funcționare.

Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea de la scenariul al doilea, la cel de-al treilea până la data de 12 octombrie pentru Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, unde au fost confirmate 4 cazuri COVID-19, trei profesori și un elev, Liceul Teoretic Murfatlar, unde au fost confirmate 5 cazuri COVID-19 în rândul elevilor. De asemenea și o clasă din cadrul Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” Mangalia trece în scenariul 3, cât și o clasă de la Liceul Teoretic „Decebal” Constanța. Aceeași măsură se va aplica și pentru o clasă de la Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, în urma confirmării unui caz COVID-19 în rândul elevilor. De asemenea, s-a votat trecerea din scenariul 1, în scenariul 2, în cazul Școlii Gimnaziale nr. 1 Fântânele, Grădiniței cu Program Normal Fântânele, Școlii Gimnaziale nr. 1 Limanu, Școlii Gimnaziale nr. 2, 2 Mai, Grădiniței cu Program Normal Limanu și Grădiniței cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai.

Pe de altă parte, începând cu data de 30 septembrie  Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece din scenariul 3, în scenariul 2, iar alte trei unități de învățămând din Constanța și Cuza Vodă vor trece din scenariul al treilei, în scenariul 1.

Măsurile au fost luate ca urmare a scăderii ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 sub indicele de 1.5/1.000 de locuitori (în cazul localității Cuza Vodă), respectiv a depășirii ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 peste indicele de 1.5/1.000 de locuitori (în cazul localităților Limanu și Fântânele).

related posts

Leave a Comment