Home Uncategorized Peste 10 milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru bazinul Mării Negre

Peste 10 milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru bazinul Mării Negre

by Florentina Lup
0 comment

Începând cu luna aprilie 2020 şi până în prezent, au fost semnate primele 13 contracte de Grant aferente Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. Valoarea totală a proiectelor contractate, până în acest moment, este de 11,2 milioane de euro, din care 10,3 milioane de euro reprezintă fonduri nerambursabile ENI (Instrumentul European de Vecinătate).

Proiectele vor promova oportunitățile de turism, prin îmbunătățirea infrastructurii turistice, obiectivele și produsele turistice din regiune, inclusiv turismul cultural, prin utilizarea unor mijloace moderne și inovatoare de comunicare și prezentare a patrimoniului cultural, arheologic și istoric, precum și prin restaurarea, reconstrucția și modernizarea siturilor de importanță culturală și istorică.

Totodată, se va facilita dezvoltarea legăturilor comerciale, a rețelelor transnaționale și a transferurilor de experienţă între antreprenorii și profesioniștii din sectoarele agricole și conexe, în vederea dezvoltării agriculturii în bazinul Mării Negre. Vor fi promovate, în cadrul proiectelor, şi produsele cu Indicație Geografică Protejată.

related posts

Leave a Comment