Home Actualitate Pregătiri pentru sezonul estival, în staţiunea Neptun

Pregătiri pentru sezonul estival, în staţiunea Neptun

by Florentina Lup
0 comment

În staţiunea Neptun, a început asfaltarea străzilor, în cadrul proiectului cu finanţare europeană, care prevede modernizarea mai multor artere rutiere şi zone pietonale.

,,Am întâmpinat dificultăţi la refacerea fundaţiei drumurilor, întrucât, de-a lungul anilor, au fost trase multe cabluri şi conducte fără autorizaţie. Am amenajat canalizaţia subterană pentru iluminatul stradal şi toate celelalte cabluri, iar apoi am delimitat trotuarele pentru a demara lucrările de asfaltare.

S-au asfaltat, deja, străzile Gării, Aleea Steaguri, Şcolii şi Plopilor (parţial). Urmează să se toarne asfalt şi pe celelalte artere incluse în proiect. Totodată, continuă lucrările la trotuare, pista de biciclişti, iluminatul stradal şi zonele verzi.”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

În următoarele două săptămâni, va fi turnat primul strat de covor asfaltic pe toate străzile supuse reabilitării pentru a nu afecta buna desfăşurare a traficului rutier şi pietonal, în timpul sezonului estival. Proiectul de modernizare a staţiunii Neptun are o valoare de aproximativ 23 milioane de lei, urmând să se finalizeze în toamna anului viitor, conform documentaţiei tehnice.

În Mangalia, sunt în curs de execuţie şase proiecte cu fonduri UE, inclusiv cel din Neptun. Celelalte proiecte similare vizează modernizarea staţiunii Saturn şi a falezei Mangalia-Saturn, modernizarea Pieţei Republicii, reabilitarea unui număr de 17 străzi, din oraş, precum şi restaurarea bisericii Sf. Gheorghe care este încadrată în categoria monumentelor  istorice.

related posts

Leave a Comment