Home Uncategorized Fără vouchere de vacanță

Fără vouchere de vacanță

by Antonia Mocanu
0 comment

Este tensiune mare în sectorul HORECA.  Tăierea voucherelor de vacanţă dă lovitura de graţie turismului aflat în colaps. Pe Litoral e jale : un singur hotel de la mare pierde într-o vară 600.000 de euro, fără voucherele guvernamentale. Investitorii spun că voucherele de vacanţă au dus la dezvoltarea industriei turismului intern, iar dispariția lor ar însemna retragerea susţinerii financiare pe o piață de sute de milioane de euro.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat recent faptul că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor cu sporurile pentru bugetari și cu voucherele de vacanţă, care nu vor mai fi emise în 2021. Voucherele de vacanță sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, de masă și/sau de recuperare a capacității de muncă.

Un voucher de vacanţă valoreaza 1.450 de lei și se foloseste doar pentru servicii turistice în România. Pe Litoral, 60% din turiști și-au achitat vacanța folosind voucherele guvernamentale. Acum, fiecare hotel își calculează pierderile în cifre cu 5 zero-uri.

De câteva zile suna telefoanele la toate agențiile de pe Litoral. Turiștii care se bazau pe vouchere pentru vacanța lor de vară sună ca să anuleze rezervările. Iar efectele piederilor sunt în cascadă pentru că turismul este o industrie pe orizontală: hotelurile și restaurantele sunt puternic legate de industria alimentară și de servicii de tot felul. Sudul Litoralul va fi cel mai afectat în lipsa voucherelor de vacanță.

Voucherele de vacanţă au dus la dezvoltarea industriei turismului de la noi din ţară. Datele raportate la Ministerul Turismului arată o creştere foarte mare a cererilor de autorizare pentru unităţi noi de cazare, din 2017 până astăzi.

related posts

Leave a Comment