Home Editorii noștri îți recomandă DGASPC Constanța are propriul cabinet stomatologic

DGASPC Constanța are propriul cabinet stomatologic

by Crina Matei
0 comment

Cabinetul stomatologic aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a fost inaugurat pe data de 5 decembrie 2019 și a fost realizat cu sprijinul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA). Agenția s-a implicat, de-alungul anilor, în mult mai multe proiecte venite în sprijinul beneficiarilor DGASPC Constanța, printre care amintim achiziţionarea de mobilier nou, îmbrăcăminte, încălţăminte pentru beneficiari şi cazarmament (saltele, perdele, lenjerii, covoare) pentru centrele de plasament Micul Rotterdam şi Delfinul din Agigea, precum şi amenajarea Complexului Sportiv „Erou Omer Halisdemir” din incinta Centrului de Plasament Micul Rotterdam.

„Acest cabinet a fost dotat cu aparatură de ultimă generație, ceea ce ne ajută în asigurarea unei game largi de tratamente, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Aceste servicii medicale stomatologice sunt disponibile tuturor beneficiarilor. Înființarea lui a fost bine-venită, deoarece, în urma evaluărilor de pe teren al statusului dentar al turor beneficiarilor, am observat o patologie variantă”, a declarat dr. Mădălina Iuga, medic stomatolog în cadrul cabinetului DGASPC Constanţa.

Asistentul medical Ghiulsen Ioica lucrează la acest cabinet stomatologic de nici două luni dar, spune ea, s-a integrat perfect, mai ales că îi place foarte mult să lucreze cu cei mici. „Este o meserie extrem de plăcută pentru mine. Ador să lucrez cu copiii; este un lucru care a cântărit greu în alegerea aceasta. Am ales meseria aceasta și pentru că doresc să fac bine pentru cei de lângă mine”, a mai precizat asistentul medical.

Cabinetul stomatologic este deservit de doi medici stomatologi și două asistente medicale. Echipa este tânără și foarte veselă, așa că orice beneficiar care intră aici uită de teama de dentist.

Echipa cabinetului merge foarte mult pe linia de prevenție, astfel că cei patru fac foarte multe vizite în unitățile cu cazare aparținând DGASPC Constanța, mai ales în centrele de plasament, unde le vorbesc copiilor despre regulile de igienă dentară.

Proiectul privind înfiinţarea unui cabinet stomatologic s-a născut în anul 2018 şi reprezintă un important beneficiu adus copiilor şi tinerilor cu sau fără dizabilităţi, instituţionalizaţi, în contextul în care serviciile stomatologice în general sunt decontate într-o proporţie foarte mică.

Peste 1.200 de persoane, copii și adulți ai sistemului de protecție socială, beneficiază, în prezent, de cabinetul stomatologic al DGASPC Constanța.

Sursa: DGASPC Constanța

related posts

Leave a Comment