Home Uncategorized Constanța: 11.500 noi doze de vaccin Astra Zeneca

Constanța: 11.500 noi doze de vaccin Astra Zeneca

by Antonia Mocanu
0 comment

Județul Constanța a primit noi doze de vaccin Astra Zeneca, după ce o nouă tranșă de vaccin a sosit pe teritoriul României, în data de 11 martie, respectiv 103.200 doze,  depozitate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost  aduse în București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează: Centrul Național de Stocare București: 27.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 12.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 11.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 16.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 10.900 doze.

La data de 8 martie, în urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca. În acest sens, vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, ce fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice și persoanele cu dizabilități.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă. Din 15 februarie în România, a început imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca.

related posts

Leave a Comment